Muzeul Satului Baia Mare

6 Ianuarie 2016

Muzeul satului din Baia Mare este un muzeu incarcat de istorie ce reprezinta 4 zone etnografice precum Tara Chioarului, Tara Lapusului, Tara Codrului si Tara Maramuresului. S-a incercat si expunerea a diferitelor modalitati de trai a satenilor viticultori, pomicultori, olari, toate avand specific diferit si interesant.

Citeste tot »


Lacul Firiza Baia Mare

6 Ianuarie 2016

Lacul Firiza, sau barajul Firiza, a fost construit in anul 1964 si are ca scop alimentarea cu apa potabila a orasului Baia Mare.Acesta are o inaltime de 52 de metri si o suprafata de 113 hectare. Pe langa privelistea minunata oferita, lacul Firiza este si o destinatie pentru pescari...

Citeste tot »


Planetariul din Baia Mare

6 Ianuarie 2016

Planetariul din Baia Mare este primul planetariu din Romania, inaugurat in anul 1969 sub tutela consiliului popular judetean sub denumirea de Complexul Astronomic Baia Mare.

Citeste tot »


Muzeul de istorie si arheologie Baia Mare

5 Ianuarie 2016

Infiintat in anul 1904, muzeul numara acum mii de obiecte de colectie arheologice, mestesugaresti, numismatica, arme, documente, carti, toate menite sa ne readuca aminte de de omenire si de istoria ei, de stramosii nostri.

Citeste tot »


Prapastiile Zarnestiului

4 Ianuarie 2016

Cheile Zarnestiului sau Prapastiile, este un monument al naturii protejat prin lege. Acesta se afla pe raza localitati Zarnesti, judetul Brasov. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 110 hectare, drumul de la Zarnesti si pana la capatul cheilor fiind de circa 4 kilometri.

Citeste tot »


« 1 2 3 4 ... 19 »

Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Top 5 destinatii vacante


Top 5 manastiri


Reclama