Schitul Stramtura Maramures

9 Ianuarie 2016

Schitul se afla in comuna Stramtura, judetul Maramures, isi duc viata de obste 3 vietuitori. Schitul are ca hram Cuvioasa Parascheva si a fost infiintata in anul 2000, pe 1 ianuarie.

Citeste tot »


Manastirea Sapanta Peri

9 Ianuarie 2016

Dragos Voda a daruit manastirii in anul 1391, terenuri si bunuri ,fiind ridicata o biserica din piatra ce a gazduit timp de 312 ani Episcopia Romana a Maramuresului. Pe acea vreme au fost traduse in limba romana Psaltirea, Faptele Apostolilor, Evanghelia si altele.

Citeste tot »


Manastirea Ruoaia Maramures

9 Ianuarie 2016

Manastirea se afla in satul Lapusul Romanesc, judetul Maramures, are ca hramuri Nasterea Maicii Domnului si Duminica Sfintilor Romani. Aici isi duc viata de obste 15 maicute. In anul 1995 este pusa piatra de temelie a noii manastiri, complexul cuprinzand biserica in stil maramuresean, paraclisul, altarul de vara si corpurile de chilii.

Citeste tot »


Manastirea Rohia Maramures

9 Ianuarie 2016

Manastirea se afla in satul cu acelasi nume, in judetul Maramures. Este o manastire de calugari si poarta hramul ''Adormirea Maicii Domnului''. Este prima manastire construita dupa Marea Unire de la 1918, fiind ridicata de preotul Nicolae Gherman, in memoria fiicei sale, intre anii 1923-1926. Istoricul manastirii este unul interesant, preotul Nicolae Gherman pierzandu-si fetita in varsta de 10 ani, a inceput in a o visa frecvent, aceasta poruncindu-i sa ridice in acel loc o manastire.

Citeste tot »


Manastirea Petrova Maramures

9 Ianuarie 2016

Manastirea se afla intre localitatile Petrova si Rona de Sus, judetul Maramures, este o manastire de calugari, 50 de locuri de cazare.

Citeste tot »


« 1 2 ... 13 »

Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Top 5 destinatii vacante


Top 5 manastiri


Reclama